anvelope
Anvelope Auto
- vara
- iarna
- allSeasons
jante aliaj
Jante Aliaj
anvelope camioane
Anvelope Camioane si utilaje grele

Echilibrare roti


Echilibrarea vehiculului

- un vehicul este echilibrat in mod corespunzator atunci cand toate componentele de suspensie sau de directie sunt fara defecte si cand ansamblurile de anvelope sau de roti ruleaza drept si corect.

Dezechilibrul static

- are loc atunci cand exista un punct greu sau usor in anvelopa. In acest caz, anvelopa nu se rostogoleste uniform, iar anvelopa si janta sunt supuse unei miscari in sus si in jos.

Dezechilibrul dinamic

- are loc atunci cand exista o greutate inegala pe una sau pe ambele laturi ale liniei mediane laterale a ansamblului anvelopa/janta. Dezechilibrul dinamic poate cauza o oscilatie dintr-o parte in alta sau o oscilatie a rotilor.

Echilibrarea rotilor

- necesara pentru a elimina vibratiile
- previne uzura prematura a anvelopelor si a elementelor de suspensie, directie sau a rulmentilor autoturismului
- daca simtiti vibratii in volan care incep de regula de la 80-90 km/h si cresc in amplitudine, si / sau frecventa odata cu cresterea vitezei, atunci trebuie sa verificati echilibrul rotilor
- daca ati echilibrat rotile, iar la viteze mari inca mai sesizati mici vibratii ale volanului, atunci problema poate fi rezolvata prin optimizarea ansamblului anvelopa-janta. Aceasta inseamna ca suprafata cea mai grea a anvelopei va fi pusa cu un defazaj de 180 grade fata de cea mai grea suprafata a jantei.
- daca observati uzura neuniforma a benzii de rulare aceasta poate fi cauzata de neechilibrare si trebuie reparata de un expert
- aliniamentul necorespunzator fie la rotile fata sau cele spate poate duce la uzura iesita din comun a benzii de rulare, avarierea suspensiei, si la o manevrare neobisnuita a masinii.
- aliniamentele rotilor ar trebui sa fie facute de fiecare data cand montati un nou set de pneuri, si de fiecare data cand dati de o groapa mare, de o bordura sau de un alt obstacol; in scopuri de intretinere, aliniamentul ar trebui verificat la fiecare 10 000 km, deoarece, prin uzare si reparatie, se modifica distribuirea greutatii
- semnele potrivit carora ar fi posibil sa aveti nevoie de un aliniament sunt masina dv. care trage intr-o parte sau in alta, si uzura neuniforma a pneurilor.
- dezechilibrarile pot conduce in timp la deteriorarea bratelor de suspensie, a casetei de directie si a amortizoarelor.

Unde Suntem?

Informatii Contact

Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 157 B
Caracal, OLT

Telefon: 0249.511.791
Mobil: 0742.293.659

eMail