anvelope
Anvelope Auto
- vara
- iarna
- allSeasons
jante aliaj
Jante Aliaj
anvelope camioane
Anvelope Camioane si utilaje grele

Despre Anvelope


Directie, portanta amortizare, transmitere, durabilitate.
Pentru a putea indeplini aceste functii de baza, garantand siguranta, confortul si economia, anvelopa dispune doar de o suprafata de contact cu carosabilul echivalenta cu cea a unei palme.

- directia: stabilitatea traiectoriei autoturismului depinde de tinuta de drum a anvelopei
- portanta: anvelopa suporta de peste 50 de ori greutatea sa
- amortizarea: anvelopa amortizeaza socurile generate de neregularitatile carosabilului, asigurand astfel confortul pasagerilor si longevitatea autoturismului
- transmiterea: calitatea acelor cativa centrimetri patrati de contact intre anvelopa si carosabil de a transmite eforturile de accelerare si franare
- durabilitatea: uzura anvelopei depinde de calitatea cauciucului, de incarcarea autoturismului, de viteza, de carosabil si de maniera de a conduce.

Cel mai important fenomen, fara de care miscarea unui autoturism nu este posibila, este frecarea. Acest fenomen este, in general, asociat cu: franrea, uzura, caldura sau electricitatea. Foarte rare sunt cazurile in care ii este constientizeaza adevarata importanta.
In lipsa frecarii roata automobilului se invarte in gol nefiind capabila sa dezvolte o tractiune adecvata.
Doua dintre cele mai importante functii ale anvelopei, respectiv tractiunea si franarea, sunt influentate direct de forta de frecare existenta intre banda de rulare a pneului si carosabil.

Toate anvelopele sunt proiectate astfel incat sa aiba o tractiune cat mai buna si sa micsoreze distanta de franare.
Alti factori care influenteaza modul in care sunt concepute anvelopele sunt legate de datele tehnice al e masinii pe care vor fi montate, anotimpul in care vor fi folosite, pret sau aspect.

 

Unde Suntem?

Informatii Contact

Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 157 B
Caracal, OLT

Telefon: 0249.511.791
Mobil: 0742.293.659

eMail