anvelope
Anvelope Auto
- vara
- iarna
- allSeasons
jante aliaj
Jante Aliaj
anvelope camioane
Anvelope Camioane si utilaje grele

Geometrie 3D (geometrie roti sau geometria directiei)


Previne uzura prematura a unora dintre componentele sistemului de directie si suspensie si a anvelopelor.

Orice abatere de la alinierea paralela a rotilor duce la uzura neuniforma a anvelopelor si a sistemului de suspensie. De aceea e bine sa vii la o verificare a geometriei la maxim 10.000 km parcursi.

Problemele la geometria rotilor pot duce la:

- traiectorie defectuoasa a autovehiculului pe carosabil
- eforturi suplimentare ale conducatorului auto in a mentine directia autovehiculului
- uzura rapida, prematura si neuniforma a anvelopelor
- consum mai mare de carburant
- uzura prematura a pieselor care fac parte din ansamblul sistemului de directie, implicand costuri apreciabile pentru remedierea lor

Se recomanda ca la momentul schimbarii oricarui element din cadrul sistemului de directie (bieleta, bucsa, pivot, capat de bara etc.), sau al sistemului de suspensie (amortizor, arc) sa se efectueze geometria rotilor, pentru corectarea eventualelor deficiente care apar odata cu aceste schimbari.
De asemenea, la inlocuirea anvelopelor se recomanda echilibrarea acestora si efectuarea geometriei rotilor, stiut fiind faptul ca o anvelopa dezechilibrata conduce nu numai la uzura prematura a acesteia dar antreneaza dupa sine si uzura elementelor sistemului de directie si suspensie.

Reglarea unghiurilor suspensiei sau geometria rotilor este o operatie prin care diferite unghiuri ale suspensiei sunt reglate in conformitate cu valorile prescrise de fabricant. Este o operatie complicata in primul rand din prisma marjelor de eroare cu care se lucreaza (de ordinul secundelor si / sau zecimilor de milimetru).
O reglare incorecta sau o dereglare a unuia sau mai multora unghiuri ale suspensiei conduce la o manevrare imprecisa a automobilului, tocirea rapida a anvelopelor, incapacitatea automobilului de a merge rectiliniu.

Reglarea geometriei rotilor permite pozitionarea acestora respectand paralelismul intre axe si cel cu soseaua. O geometrie corecta a rotilor duce la o tinuta de drum mai buna, previne uzura neregulata a anvelopelor si nu in ultimul rand la o economie de carburant. Va recomandam verificarea periodica a uzurii anvelopelor pentru a putea observa din timp o eventuala problema a geometriei.

Aliniamentul rotilor. Este important ca orice vehicul sa aiba cele 4 roti corect aliniate. Rotile nealiniate se opun miscarii naturale a vehiculului cauzand probleme de directie, oboseala soferului si o uzura prematura si neuniforma a anvelopelor.

Un soc puternic, cum ar fi o groapa mai serioasa, poate sa deregleze unghiul de fuga al autoturismului dumneavoastra. Un asemenea impact poate de asemenea sa indoaie janta, provocand o pierdere de presiune si deteriorarea anvelopelor fara a lasa urme evidente.

Geometria computerizata: este operatiunea care va asigura manevrabilitate ridicata, siguranta, si nu in ultimul rand o viata mai lunga anvelopelor dumneavostra. Geometria computerizata consta in alinierea rotilor fata de directia de mers si una fata de cealalta. Recomandam verificarea geometriei atunci cand schimbati anvelopele, de asemenea, cel putin o data pe an, sau la cca 10,000 km parcursi.

Unde Suntem?

Informatii Contact

Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 157 B
Caracal, OLT

Telefon: 0249.511.791
Mobil: 0742.293.659

eMail